Site logo

Restauradors i consumidors debaten sobre el futur de la carn i dels productes làctics obtinguts pel ramat del projecte Ovihuec.dat.

Professionals del sector de la restauració i la producció, juntament amb consumidors locals de la Vall d’Aran, analitzen els reptes per crear productes carnis i làctics de qualitat a la regió.

Aquest dilluns, 31 de març, va tenir lloc una taula rodona organitzada pel CREDA (Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentaris) dins del marc del projecte Ovihuec.dat, amb l’objectiu de definir les característiques que haurien de tenir els futurs productes locals derivats del ramat comunal de Vilamòs. A la sessió hi van participar restauradors locals que treballen amb productes d’origen oví i caprí i consumidors d’aquests productes. L’activitat va ser dissenyada per crear un espai on poguessin compartir les seves idees sobre el tipus de producte que els agradaria tenir en el territori. Aquesta informació ajudarà a l’equip del CREDA a dissenyar un futur qüestionari sobre aquest tipus de productes.

La jornada va començar amb una reflexió individual per identificar els atributs que es consideren fonamentals per garantir l’èxit d’un producte local de qualitat. Els participants van distingir entre elements intrínsecs, com el gust i l’olor, i aspectes més externs, com el packaging o la certificació de qualitat que podrien portar els productes. En acabat, es va fer el mateix treball en petits grups i es va tancar la sessió fent un petit tast de productes pirinencs i una posada en comú per compartir les opinions.

Un dels temes que va generar més debat va ser el repte d’aconseguir una bona logística i coordinació entre el sector primari, les empreses productores i hostaleres, així com les administracions públiques, a l’hora de distribuir i promocionar els productes locals i assegurar que aquests es puguin consumir al mateix territori.