Site logo

Categoria: IRTA pirineu

oct. 05
Innovació tecnològica en la gestió del bestiar

Una de les innovacions tecnològiques que més interès està despertant són els sistemes de tancat virtual.

set. 15
L’IRTA ha estat distingit pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) per Ovihuec.dat

Ovihuec.dat ha estat reconegut en la categoria d’impacte i efecte multiplicador.

set. 08
Renata Martins, investigadora postdoctoranda de l’IRTA, presenta al European Landscape Ecology Congress els beneficis ambientals de la ramaderia extensiva

Com pot la ramaderia extensiva ajudar a protegir el medi natural? Aquesta qüestió va ocupar un lloc destacat al European Landscape Ecology Congress – IALE 2025

juny 26
La doctoranda Esther Martínez de l’IRTA presenta la seva recerca sobre tecnologia, ramaderia i biodiversitat a les Jornades “Territorios Pastoreados”

L’Esther Martínez, doctoranda del programa de Remugants i del Benestar Animal de l’IRTA i que realitza la seva tesi en el marc del projecte Ovihuec.dat, va participar a les jornades “Territorios Pastoreados”.

juny 18
Tecnologia i estratègia per a una poma de qualitat centren la XIV Jornada de fructicultura de muntanya a Guixers

Productors i tècnics han compartit resultats d’assajos d’aclarida mecànica i eines per optimitzar la producció en zones d’alta muntanya, en una jornada organitzada per l’IRTA i l’ADV Pirineu.

maig 12
Treball col·laboratiu a la Val d’Aran per construir una identitat de marca dels futurs productes d’Ovihuec.dat

Els tallers celebrats al Conselh Generau d’Aran i dinamitzats per investigadors de l’IRTA han reunit a persones de diferents sectors per crear la identitat d’un producte amb arrels locals i projecció de futur

abr. 04
Antoni Dalmau: «Cal escoltar els animals si volem parlar de benestar»

Antoni Dalmau ha vist evolucionar enormement la forma d’entendre i avaluar el benestar dels animals. I no només això, sinó que ha participat activament en diversos projectes internacionals per donar un nou significat a aquest concepte.

abr. 02
Restauradors i consumidors debaten sobre el futur de la carn i dels productes làctics obtinguts pel ramat del projecte Ovihuec.dat.

Professionals del sector de la restauració i la producció, juntament amb consumidors locals de la Vall d’Aran, analitzen els reptes per crear productes carnis i làctics de qualitat a la regió.

febr. 26
El podcast d’IRTA Pirineu – Capítol 1: Són més espavilades les cabres que les ovelles?

És una qüestió que potser ens ha passat més d’una vegada pel cap i que tindrem l’oportunitat d’explorar des d’una mirada científica gràcies a l'Antoni Dalmau investigador del Programa de Benestar Animal de l’IRTA.